torsdag, juli 27, 2006

Det går på Kuba...


Igår när jag var ute och åt mjukglass så såg jag den här underbart icke-opportunistiska valaffischen från Kommunistiska partiet i Uppsala.

Man börjar ju undra vilken reklambyrå dom har. I förra valet fick kommunisterna (då under namnet KPML-r) 451 röster. Spännande att se om "Det går på Kuba"-taktiken leder till fler eller färre röster på kommunisterna...

4 Comments:

Blogger tomasrj said...

Vi har mycket att lära av Kuba!

11:53  
Blogger Johan Lundqvist said...

Det står självklart var och en fritt att tycka det, men den som vill lära sig demokrati och mänskliga rättigheter borde nog åka någon annanstans.

Lästips:
Human Rights Watch:
http://hrw.org/english/docs/2006/01/18/cuba12207.htm

Utrikesdepartementet:
http://www.manskligarattigheter.gov.se/dynamaster/file_archive/060131/37d5b3830bf3f7ef4775ea853d1320de/Kuba.pdf

10:31  
Anonymous Anonym said...

Fördelen med en diktatur är väll densamma som om kungen här i sverige hade haft makt. Ledaren har all tid i världen på sig och behöver inte hålla på med valfjäsk. Han känner dettustom ett ansvar då det är hans land och inte bara något han har lånat makten över. Nackdelen är väll mer att medborgarna inte känner att de kan påverka lika mycket. Kanske det kan finnas en kombination? Låt kungen få uttala sig politiskt i sverige igen!

17:59  
Blogger Johan Lundqvist said...

fredrik: jag håller verkligen inte med dig i ditt skruvade resonemang! När medborgarna lämnar över makten till politiker ska dom även ha möjligheten att avsätta sina ledare. Detta är inte fullt ut möjligt heller i Sverige (väljarna kan inte avsätta statschefen =kungen). Därför måste Sverige avskaffa monarkin!

21:06  

Skicka en kommentar

<< Home