tisdag, augusti 22, 2006

När galenskapen kom till stan

Fick ett tips från en partikamrat här i Uppsala om att det fanns en kryptisk annons i Upsala Nya Tidning i morse. Det visade sig att annonsen hade satts in av organisationen AMOSO som även kommer besöka Uppsala idag. AMOSO har en hemsida som hetsar och sprider hat mot homosexuella. Därför har jag idag polisanmält AMOSO för hets mot folkgrupp och förtal. Det här pressmeddelandet skickade vi nyss ut:

Johan Lundqvist polisanmäler AMOSO

Idag besöker organisationen "Avslöjande av myter om sexuell orientering (AMOSO)" Uppsala. AMOSO har även fått annonsera i Upsala Nya Tidning. Den miljöpartistiska kommunfullmäktigekandidaten Johan Lundqvist polisanmäler idag organisationen för hets mot folkgrupp och förtal.

- AMOSO har på sin hemsida en lång rad påståenden som faller inom ramen för hets mot folkgrupp. Bland annat påstår man att pedofili skulle vara mer utbrett bland homosexuella och att det finns ett samband mellan homosexualitet och narkotikamissbruk. Vi kan inte acceptera den här typen av hatpropaganda och därför polisanmäler jag AMOSO, säger Johan Lundqvist (mp)

- Det är förvånande att Upsala Nya Tidning accepterar den här typen av annonser. Andra tidningar, exempelvis Nerikes Allehanda, har vägrat publicera annonsen med hänvisning till att det skulle kunna utgöra hets mot folkgrupp säger Johan Lundqvist (mp).

- Hatpropaganda av den här typen är det som ligger till grund för de våldsdåd med hatmotiv som ständigt drabbar hbt-personer i Sverige, därför är det viktigt att reagera kraftfullt mot den här typen av organisationer, säger Johan Lundqvist (mp)


Andra bloggar om: , , , , ,

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Man undrar hur seriös den sk doktorn bakom Amoso är egentligen? Häpnadsväckande att UNT tog in annonsen. Man hoppas de kan motivera varför!

22:57  
Anonymous Anonym said...

Hur har det gått med anmälan?

14:29  

Skicka en kommentar

<< Home