torsdag, februari 28, 2008

Att välja sina fiender

Det var nog inte bara jag som blev ganska förvånad av dagens debattartikel i UNT. Äldrenämndens ordförande går till frontalangrepp på länsstyrelsen under rubriken "Länsstyrelsen vilseleder". Även om man bortser från det olämpliga i angripa äldrenämndens tillsynsmyndighet på det här sättet så är von Essens inlägg intressant.

Det som retat upp von Essen är att länsstyrelsen sagt att det är ovärdigt och tragiskt att biståndsbeslut inte verkställs. Det som idag får von Essen att gräva upp stridsyxan är ett uttalande som är bra mycket mer balanserat och korrekt än den retorik som den borgerliga alliansen använde i valrörelsen 2006. Eller vad sägs om följande citat från von Essen, levererat i september 2006:

"95 år gammal med endast en lunga som fungerar. Dålig syn. Ben och armar opererade efter en fallolycka. Trots åldern och trots den samlade sjukdomsbilden anses personen vara för frisk för en plats på ett vårdboende i Uppsala kommun. 117 gamla står i dag i kö för en omsorgsplats. Äldreomsorgen i Uppsala är ett svek mot många äldre."

Andra bloggar om: , , ,