måndag, maj 12, 2008

Svenskt näringsliv: Underkänt

I valrörelsen så lovade de borgerliga partierna att Uppsala kommuns ranking i Svenskt näringslivs företagarbarometer skulle förbättras kraftigt bara borgarna fick makten. Nu har resultatet kommit. Trots borgarnas panikbeslut om utmanarrätt, eget val i vården och lägsta-pris-upphandlingar så rasar Uppsala kommun 44 platser i rankingen och hamnar på plats 174.

Ett stenkast bort ligger Sigtuna kommun som sedan drygt sex år leds av en koalition bestående av bland andra socialdemokraterna och miljöpartiet. Sigtuna kommun klättra nio platser i rankingen och landar på plats 33.

Säga vad man vill om Svenskt näringslivs ranking, men borgerlig politik a´la Uppsala verkar inte vara någon framgångsfaktor för att hamna högt upp i rankingen.

Andra bloggar om: , , ,

3 Comments:

Blogger Rose-Marie said...

så otroligt ironiskt!

23:38  
Anonymous Anonym said...

Dessutom har det nu visat sig att det är olagligt att endast vända sig till de anställda (s k avknoppning) oga bristande konkurrens.

14:56  
Blogger Maria Gardfjell said...

I tidningen entreprenör säger den ansvariga på Svenskt näringsliv att fenomenet att alliansstyrda kommuner kan sjunka som stenar i rankingen inte är något konstigt. Det stärker tesen att det är politik snarare än partipolitik som påverkar företagsklimatet. Det är alltså väldigt personberoende och handlar om ledarskap, engagemang, kommunikation och leverans, enligt experten. Inget av detta kännetecknar Gunnar Hedberg och hans gäng. Jag skulle kunna lägga till fler saker, bland annat sammanhållning tror jag kan upplevas som betydelsefullt. Men jag irriterar mig över vad de lokala företrädarna för svenskt näringsliv och näringslivsenheten på kommunen säger i UNT om saken - de är ute och cyklar.

15:44  

Skicka en kommentar

<< Home