torsdag, september 24, 2009

Replik om vårdboenden

I dag skriver jag och Eva Laurin (V) på UNTs insändarsida om kön till vårdboendeplatser. UNT klippte bort halva insändaren, så jag publicerar hela vår replik här:

Replik på Lars O Ericssons (C) insändare 18 september. Trots fräna personangrepp från centerpartiets kommunalråd Lars O Ericsson kvarstår fakta. Vid SPF:s debatt den 10 september påstod Ericsson (C) att "endast en handfull" personer stod i kö till vårdboende i Uppsala, trots att sanningen är att 171 personer väntar på plats. Vi kan bara se två förklaringar till att Ericsson (C) kom med detta påstående i debatten; antingen försökte han medvetet vilseleda eller också hade han inte kunskap om det aktuella läget inom äldreomsorgen. Det är svårt att avgöra vilket av dessa två alternativ som är mest oroande.

”Äldreomsorgen i Uppsala är ett svek mot många äldre”, så skrev bland andra Lars O Ericsson (C) på UNTs debattsida den 17 september 2006. Sedan dess har kommunalrådet Ericsson och hans borgerliga kollegor haft ansvaret för Uppsalas äldreomsorg i tre års tid och antalet personer i kö till vårdboende har ökat med 50%. Det kan inte ses som något annat än ett stort misslyckande.

I stället för att satsa på äldreomsorgen väljer den borgerliga kommunledningen att sänka skatten och brandskatta de kommunala bolagen för att få ihop budgeten på pappret. Notan för detta får betalas av alla de som behöver hjälp från hemtjänsten eller en plats på vårdboende.

Johan Lundqvist (MP)
Eva Laurin (V)
äldrenämnden

1 Comments:

Anonymous Ilona said...

Bravo!

12:19  

Skicka en kommentar

<< Home