onsdag, augusti 23, 2006

Socialmoderaterna de Gråa



Idag presenterade Fredrik, Maud, Lars och Göran sitt valmanifest. Vissa påstår att valmanifestet har förtydligat skiljelinjerna i svensk politik och det kan nog vara sant. Men det är knappast skiljelinjen mellan alliansen och socialdemokraterna som har tydliggjorts utan skiljelinjen mellan grått och grönt.

Borgarnas valmanifest är på punkt efter punkt slående likt socialdemokraternas politik. Även alliansen vill ha en tandvårdsreform, men bara nästan lika förmånlig som socialdemokraternas. Fryst fastighetsskatt vill alliansen ha, men sossarna vill ha en ännu mer fryst fastighetsskatt. Och sedan tar alliansen till det grova artilleriet; ersättningen i sjukförsäkringen ska vara oförändrad!

I manifestet finns också en mikrosatsning på miljön. I och för sig ett välkommen uppvaknande från borgarna, men det handlar om en försvinnande liten satsning. "Patetiskt" var kommentaren från Naturskyddsföreningen.

Sverige behöver en grön regering, inte en gråröd eller gråblå. Kolla likheterna mellan de grå partierna på www.gråellergrön.nu

Andra bloggar om: , , , , , , , ,
, . Pingat på Intressant.se