måndag, mars 26, 2007

Ja, det är ju verkligen det största problemet

Fortfarande diskrimineras många på bostadsmarknaden, Uppsala tar inte sitt fulla ansvar för ensamkommande flyktingbarn och dödandet fortsätter i Irak. Då slår den ledande uppsalamoderaten Cecilia Forss till och beskriver sakernas tillstånd i ett av sina sällsynta blogginlägg:

"Och antalet som vet skillnaden mellan personliga pronomen i genitivform och reflexiva possesiva pronomen minskar snabbt."

Jovisst, det är verkligen det största problemet idag...

Andra bloggar om: , , , , ,

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

men så är hon ju, om jag inte minns helt fel, finlandssvensk från början och finlandssvenskar är ju lite noga med språket. Bara en sån sak som att de faktiskt uttalar de som de och dem som dem. Ingen finlandssvensk unge som skriver subjektsformen de när de egentligen avser objektsformen dem. Här i Sverige kan inte ens journalister skilja på subjekt och objekt när det gäller pluralformen av tredjeperson.

10:47  
Blogger Johan Lundqvist said...

...och ändå förstår folk vad man menar...

10:56  
Anonymous Anonym said...

hmm, i förordet till Regionförbundets årsredovisning har den nya ordföranden skrivit att "vi kan poola resurser". Ärligt talat förstår jag inte vad han menar. När Gustav von Essen inte vill komitta sig, fattade jag i alla fall vad han menade.

Å så det där med subjekt och objekt.
Om man inte kan skilja på subjekt och objekt hur ska man då kunna förstå vem som gör vad med vem och varför. Eller för den delen förstå vad jag svamlar om just nu.

15:53  
Blogger Johan Lundqvist said...

Så länge dom (!) man kommunicerar med förstår budskapet, så har språket fullgjort sin uppgift :)

16:04  
Anonymous Anonym said...

Jag tar avstånd från Johans degenererade behandling av modersmålet.

18:11  

Skicka en kommentar

<< Home