tisdag, maj 29, 2007

48-33

När kommunfullmäktige tidigare ikväll röstade om 2008 års budget blev röstsiffrorna 48-33 gång på gång. En blåbrun allians avslog alla yrkanden från den rödgröna oppositionen.
Under debatten har de ansvariga kommunalråden hukat i bänkarna för att slippa svara på oppositionens frågor och kritik. Från finanskommunalrådet fick vi höra att vi bara gnällde och inte kom med några egna förslag. Detta trots att den rödgröna oppositionen hade presenterat totalt 277 konkreta och konstruktiva förslag. Av dessa avslog högerpartierna 277 förslag och biföll noll. Hur man då kan ha mage att påstå att vi inte kommer med några förslag är helt obegripligt.
På de bakre bänkarna i moderaternas fullmäktigegrupp uppstod sent på kvällen en tävling i vem som kunde trycka på "avslag"-knappen snabbast när ett oppositionsförslag kom upp till omröstning. Jag undrar om dom hann tänka efter vilka konskvenser deras avslag har för de ensamkommande flyktingbarnen innan dom kastade sig på "avslags"-knappen när vårt yrkande om att ta emot fler ensamkommande flyktingbarn kom upp för omröstning?
Skärpning moderater! När ni sitter och leker med voteringsknapparna så får det faktiskt konsekvenser för människor ute i verkligheten.

4 Comments:

Blogger Joakim Larsson said...

Ni begärde votering på fel saker. Vid några tillfällen hade jag faktiskt backat upp er om vi hade voterat.

00:42  
Blogger Maria Gardfjell said...

Mp begärde votering på helt rätt saker. Vid ett tillfälle röstade till och med sd klokt - de röstade för mp:s förslag att "Äldre invandrares behov av vård och omsorg ska särskilt uppmärksammas".

11:13  
Blogger Johan Hellström said...

själv så tycker jag det verkar föga konstruktivt att votera om varje litet yrkande.

även ifall det naturligtvis kan ha poänger för ett oppositionsparti.

15:11  
Blogger Joakim Larsson said...

Haha, kunde just tro att gardfjellskan skulle slå ned på det där penibla misstaget. Nå, som tur är gick det att korrigera en misstagsröst.

19:41  

Skicka en kommentar

<< Home