måndag, juli 16, 2007

Världens sämsta presentköpare

I helgen fyllde Victoria Bernadotte 30 år. Många kände sig manade att köpa presenter, bland andra regeringen och Fredrik Reinfeldt. Vad borde då regeringen ge i födelsedagspresent till en blivande statschef? Som varandes republikan (ja, i ordets svenska betydelse alltså) tycker jag självklart att regeringen borde ha givit Victoria friheten. Friheten att gifta sig med vem hon vill utan att fråga regeringen om lov, frihet att välja yrke själv istället för att ärva sin pappas yrke, frihet att resa utomlands utan att fråga pappa om lov. Regeringens present borde helt enkelt ha varit en proposition om att avskaffa monarkin.

Nu fick inte Vickan friheten i present. Inte ens något annat symboliskt som höjt bistånd eller ett nytt barnsjukhus. Nä, istället fick hon en platt-tv. Vi vet ju sedan tidigare att statsministerns presentinköparförmåga lämnar en hel del övrigt att önska, men det här tog väl ändå priset?

Skriv på namninsamlingen!

Andra bloggar om: , , , , ,

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Statsministerns present var väl inte alls dum. En svensk produkt med en tanke bakom. Mycket bättre än det här iaf - tala om fantasibrist. (Nåja, boken som gavs senare var väl snäppet bättre)

20:46  

Skicka en kommentar

<< Home