tisdag, maj 27, 2008

En kväll av oväntade allianser

Gårdagens fullmäktige bjöd på flera ovanliga allianser. När fullmäktige skulle anta den nya taxan för äldrenämnden argumenterade jag, Gustaf von Essen (kd), Lars O Ericsson (c) och Gunnel Jägare (m) för ett bifall till förslaget. Mot detta argumenterade socialdemokraterna påhejade av sverigedemokraterna. Debatterna blir lite mindre förutsägbara när det uppstår nya konstellationer...

Nästa ärende på listan var sverigedemokraternas motion om reaggefestivalen. Här var det von Essen (kd) och sverigedemokraterna som gick hand i hand i debatten. Onekligen lite intressant med tanke på kristdemokraterna tidigare ovilja att erkänna alla likheter med sd.

Erik Pelling (s) bloggar också om reaggedebatten.

Andra bloggar om: , , , ,

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Ologiskt. Å ena sidan menar du att SAP och sd har gaddat ihop sig, å andra sidan är det kd och sd. Hur ska du ha det egentligen?

Faktum är att sd är ett mittenparti som tar ställning i varje enskilda fråga och som röstar eller samarbetar med det block eller det parti som ger partiet bäst förutsättningar att bedriva sin egen politik.

17:53  
Blogger Johan Lundqvist said...

Inte det minsta ologiskt. Om du läser blogposten igen så ser du att det handlar om två olika ärenden, där sd röstade med s i det ena och med kd i det andra.

Vad jag däremot bestämt vill påstå är att sverigedemokraternas politik ligger närmast kristdemokraternas, om man ska jämföra de olika partierna i fullmäktige. Det märks inte minst när fullmäktige debatterar frågor som mångfald, invandringspolitik, hbt-frågor och vårdnadsbidrag.

Det är ju knappast något unikt för Uppsala. Sverigedemokraternas taktik att ömsom krama ihjäl kd och ömsom attackera kd från höger för att ta väljare är väl uppenbar för de flesta. Det lustiga är när kd:s kommunalråd vägrar erkänna några som helst likheter trots att partierna använder till förväxlingen lika argument...

20:26  

Skicka en kommentar

<< Home