torsdag, september 24, 2009

Fråga av principiell beskaffenhet eller större vikt?

I dag behandlar barn- och ungdomsnämnden "utmaningen" av åtta kommunala förskolor och tre förskolebussar. Det är företaget Helianthus som vill ta över de kommunala förskolorna i centrala Uppsala.

Om det utmanande företaget får ta över verksamheten innebär det i praktiken att det inte finns några kommunala förskolor kvar i centrala Uppsala. Det är en mycket stor förändring av den kommunala verksamheten och kan få stora konsekvenser om en privat utförare exempelvis skulle gå i konkurs. Då har kommunen inte någon beredskap för att snabbt ta över verksamheten.

I kommunallagen står att frågor "av principiell beskaffenhet eller större vikt" ska beslutas av fullmäktige. Att ställa hela centrala Uppsala utan kommunalt driven förskoleverksamhet är uppenbart en principellt viktigt fråga som måste avgöras av kommunfullmäktige!

Andra bloggar om: , , , ,

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Ja man får hoppas att någon klok överklagar om så behövs (dvs om nämnen antar utmaningen).

12:18  
Anonymous Anonym said...

Jag tycker att MP skulle uppmuntra till mer föräldrakooperativ, som är en väldigt bra form för barn och familjer.

- Eva Berglund

23:41  
Anonymous Alf Karlsson said...

Hejsan


Mp gillar alternativa driftsformer, varav det kanske bästa är just ekonomiska föreningar drivna av ansvarskännande och engagerade föräldrar. Vi ser inte formen för verksamheten som det viktiga- det är ju i stället vad barnen får som är det.

Det är dock en annan sak än att gilla den privatisering som sker nu och åtminstone enligt min mening huvudsakligen av ideologiska skäl och inte av verksamhetsmässiga skäl.

Vänliga hälsningar


Alf Karlsson
Miljöpartist

16:12  

Skicka en kommentar

<< Home