tisdag, juni 05, 2007

Att välja sina förebilder med omsorg

Sverigedemokraten i Uppsalas kommunfullmäktige bloggar om invandringspolitik och lovar dyrt och heligt att sd minsann inte blivit mjäkiga eller "liberala". Nä, lika tuffa som nationaldemokraterna är dom faktiskt. Främlingsfientlig som främlingsfientlig, helt enkelt.

4 Comments:

Blogger itsweden said...

Vad betyder ordet främlingsfientlig förresten? Det ingick inte i vokabulären när jag var ung på 50-60-70-talet och inte heller under 80-talet hörde jag det ordet.

Är det någon skillnad på att vara rasist och främlingsfientlig?

16:02  
Blogger Johan Lundqvist said...

Susning.nu fångar begreppet främlingsfientlig ganska bra tycker jag:

"Främlingsfientlighet är ställningstagandet eller uppfattningen att individer av främmande ursprung (annan nationalitet, annan religion eller annan kultur) på något sätt hotar det befintliga samhället."

16:21  
Blogger itsweden said...

Undrar hur indianerna i USA hade ställt sig till det på den tiden då de kolonialiserades? :-)

Sen borde det i så fall inte bara gälla invandring utan även turism väl? Det är väl fler länder som har fått sitt ursprung mer eller mindre krossat genom hämningslös turismexploatering?

Dagens teknik har väl också medfört att det inte krävs några folkförflyttningar alls, varken invandring eller tursim, för att det ska kunna uppstå kulturimperialism. Tänker mest på den amerikanska masskulturen.

20:40  
Blogger Christian Valtersson said...

Det kan dessutom vara bra att ha i bakhuvudet att alla identiteter bygger på exkluderande.

Bra skrivet återigen, Johan! Bra att vettiga människor granskar det SD sysslar med.

02:09  

Skicka en kommentar

<< Home