tisdag, juli 29, 2008

Vågen för Deutsche Bahn

Har tillbringat en del av årets semester med att åka tåg mellan Sverige och Kroatien. Skönt sätt att resa och underbara vyer när resan gick genom Alperna.

Semesterns stora eloge går annars till Deutsche Bahn för rena och snygga tåg och strålande tidspassning. När DB-tåget var tre minuter sent rådde full panik bland tågpersonalen för att råda bot på situationen. När SJ-tåget från Malmö till Stockholm tidigare idag hade "glömt" en vagn i Malmö (vilket ledde till ståplats för många passagerare) och dessutom var nästan en timme försenat kostade SJ-personalen på sig att "beklaga det inträffade". Lite mer av Deutsche Bahn i Statens Järnvägar skulle nog vara bra för att öka resandet med tåg...

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Eller hur. Älska DB.

23:38  
Anonymous Anonym said...

Två timmars försening mellan Travemünde och Berlin (vilket innebar totalt fyra timmars försening till slutmålet) meddelades i högtalarna utan allt för stora beklaganden av den DB-anställde tågmästaren. Den halvtimmeslånga förseningen Budapest-Berlin kommenterades inte heller mer än på svenska tåg. Det är nog med DB som med SJ, det är beroende av dem som råkar jobba just då.

Min tro på tysk punktlighet fick sig i alla fall en törn.

14:48  

Skicka en kommentar

<< Home