måndag, februari 05, 2007

Sverige: en avlastningsplats?

Jag har tidigare skrivit om de ultrakonservativa strömningarna i kristdemokraternas Uppsalaavdelning. Ytterligare ett exempel på detta har kommunalrådet von Essen och kommunpolitikern Torbjörn Aronson presterat. I tidningen Världen idag intar dom återigen ställningen som extrema abortmotståndare och skriver bland annat:
Moderata Samlingspartiets desperata försök att framställa sig som politiskt korrekta och sopa igen spåren efter de misslyckade ministertillsättningarna tar sig allt mer inkonsekventa uttryck. I fråga efter fråga överges välmotiverade ståndpunkter till förmån för ett ängsligt svansviftande för vänstervriden media och opposition.
von Essen och Aronson påstår även att Sverige skulle bli en "avlastningsplats för alla europeiska kvinnor (och män) som vill få aborter utförda efter vecka 12".

Självklart ska utländska kvinnor ges rätt till abort i Sverige! I all annan sjukvård i Sverige finns möjligheten att ta emot människor från andra länder under förutsättning att de betalar för sin vård, varför ska det vara annorlunda när det gäller abort?

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,