tisdag, april 03, 2007

Återupplivningsförsök?

Den plötsliga bloggdöden som verkar ha inträffat här beror på: mycket labundervisning, finslipning på demensprogrammet, styrelsemöte med bostadsrättsföreningen (okejdå, Cityakuten och Prison Break kanske också har något med saken att göra). Bara några möten till, sedan vaknar förhoppningsvis bloggen igen.

4 Comments:

Blogger Maria Gardfjell said...

Var är kakreceptet?

18:32  
Anonymous Anonym said...

Jag undrar om Miljöpartiet gör något åt Betänkande SOU 2006:110 Utredning om skyddsåtgärder inom vård och omsorg för personer med nedsatt beslutsförmåga? Vill Miljöpartiet ställa upp på att lagstadga tvångsåtgärder när det gäller dementa?

01:38  
Anonymous Anonym said...

Hej Anhörig,

Den utredning du skriver om överlämnande sitt betänkande till regeringen i december år 2006. Det betyder att betänkandet nu är föremål för remissbehandling, dvs att en massa statliga, kommunala och andra organisationer yttrar sig över detta. I detta arbete hoppas jag att många miljöpartister är engagerade, förstås. Sedan kommer departementet bereda ärendet och förhoppningsvis kommer ett förslag innan år 2010. Allt beror på hur viktig den borgerliga regeringen tycker att frågan är. Då Miljöpartiet sitter i opposition i riksdagen, har mp svårt att genomföra utredningens förslag om inte den borgerliga regeringen vill det. - Hur Miljöpartiet på riksplanet ställer sig till utredningens förslag om tvångsåtgärder, kan du enklast få reda på genom att kontakta den ansvariga riksdagsledamoten - Thomas Nihlén. Han nås på följande adress: thomas.nihlen@riksdagen.se


I den del utredningen lämnar förslag som inte kräver riksdags- eller regeringsbeslut, kan självfallet lokala och regionala politiker agera. Jag kommer som landstingspolitiker i Uppsala verka för att dessa frågor beaktas, särskilt gäller det utveckling av hjälpmedel, samt att demensvården får tillräckliga resurser i form av personal, kompetens m.m.

Jag är övertygad om att Johan Lundqvist, som ordförande för Uppsala läns landstings programarbete rörande demens, delar din och min uppfattning om dessa frågors stora vikt.

Vänligen

Alf Karlsson
Ersättare landstingsfullmäktige Uppsala län (mp)

23:43  
Blogger Johan Lundqvist said...

Hej,

jag tycker att SOU 2006:110 i det stora hela lägger fram bra förslag. Det handlar ju i grunden om att lagreglera åtgärder som redan idag används inom vård och omsorg. För att öka rättssäkerheten och möjliggöra en rättslig prövning så tycker jag att det är bra att dess åtgärder också är reglerade i lag.

15:44  

Skicka en kommentar

<< Home