söndag, september 07, 2008

Förstummad av Nanna-gate

Alla turer kring musikklassernas flytt eller ickeflytt till Nannaskolan börjar bli ganska förvirrande nu. Det senaste är att musikklasserna anser sig ha fått ett löfte av produktionsnämndens ordförande Fredrik Sjöberg (fp) att få stanna på Balder i "många år" i samband med att Sjöberg sjöng fram beskede på skolavslutningen. Detta är ett löfte som nu verkar bli svårt att uppfylla.

Fredrik Sjöberg (fp) lämnar i Upplandsnytt följande häpnadsväckande motiveringen till löftet: "Det var för att få ihop ett rim".

Jag måste erkänna att jag ganska ofta inte förstår de borgerliga partiernas drivkrafter bakom olika beslut, men det kanske är rim-potentialen som styr även i andra fall?

Vilka ord kan tänkas rimma på avkastningskrav, eget val, utmanarrätt och skattesänkning?

3 Comments:

Blogger Galaxa said...

Själv tycker jag att det är nästan ännu svårare att förstå hur den förra Uppsala-regimen kunde göra en så usel upphandling att Nannaskolan inte kunde användas som det var menat.

Hela saken är så klantigt skött att man skäms å samtliga Uppsalapolitikers vägnar. I alla fall de som har något med BUN, Vård och bildning och Fastighetskontor att göra.

Fullständiga knäppisar är förstås också alla de tjänstemän, som inte alla sticker under stol med vad de tycker om Musikklasser i allmänhet. Det framgår rätt tydligt. Och tjänstemännen- ja, vad kan vi stackars medborgare göra åt dem? Dem kan vi ju inte ens rösta bort!

11:22  
Anonymous Anonym said...

Eller så var det helt enkelt så att en mycket högröstad allmänhet (företrädd av föräldrar till barn i musikklasser) och ett stort antal borgerliga politiker (bla nuvarande ordf i barn- och ungdomsnämnden) drev igenom beslutet, trots avrådan från tjänstemännen. Att det sedan blev som det blev får väl många skyllas på men en sak är säker, att fatta populistiska beslut är sällan lyckat.

Fd kommunal tjänsteman

21:47  
Blogger Galaxa said...

Ja, som sagt - det är ju bara att läsa vad den "anonyma f.d. tjänstemannen" skriver. Snacka om trist inställning till engagerade föräldrar och lärare!

Vem var det som gjorde upphandlingen? Nuvarande kommunledning? Nej du, den gubben går inte. Det var tjänstemännen på kommunen.

Det skulle vara intressant att veta anledningen till denna tjästemans "avrådan".

Tjänstemän i Uppsala kommun gillar inte föräldraföreningar, personaldrivna dagis, skolor med profilverksamhet... Nej, kommunalt standardformulär ska alla verksamheter följa och avnämarna av "tjänsterna" ska stå med mössan i hand och bocka. Annars blir tjänstemännen sura och börjar motarbeta.

Ja visst, överdriver jag lite. Men alla som haft med någon "alternativ" verksamhet i Uppsala att göra, förstår precis vad jag talar om.

02:38  

Skicka en kommentar

<< Home