fredag, augusti 04, 2006

En dag av glädje, en natt av tragedi

Ekot rapporterar om att Stockholm Pridebesökare även i år utsatts för våldsbrott med homofobiska hatmotiv. Miljöpartiets Yvonne Ruwaida har redan gått ut och krävt åtgärder. Bland de mer nyskapande åtgärderna finns ett förslag från Ruwaida om att utreda ifall det går att införa ett "besöksförbud" för kända hatbrottslingar, så att dom inte får vistas nära Pride Park.

I eftermiddag debatterar partiledarna (utom Göran Persson) hbt-frågor i Pride House. En mer utförlig rapport från den debatten kommer senare!

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Att ge kända hatbrottslingar besöksförbud från t ex HBT-arrangemang tycker jag är en bra idé, påminner om att stänga ute huliganer från fotbollsmatcher. Det är visserligen principiellt fel att begränsa någons frihet när denne inte avtjänar straff för något brott, men i många fall bör den allmänna säkerheten gå före - det håller väl även (mp) med om, trots att det är en högeråsikt.

Synd att Yvonne inte ägnar mer tid åt vettiga frågor som denna och mindre tid åt fiaskot CMR och deras pinsamma jakt på "afrofobi" på Kolmården.

10:35  

Skicka en kommentar

<< Home