fredag, december 15, 2006

Vad du än trodde så trodde du fel

Lars-Olof Bäckman (m)
Bild från www.uppsala.se
I går var det avslutning med äldrenämnden. Sista sammanträdet där mp, s och v hade majoritet. Viktiga beslut fattades in i det sista, men tyvärr så fortsatte de borgerliga politikerna med sina huliganfasoner. Inte mindre än två gånger blev jag avbruten av borgerliga politiker som började skrika när jag hade ordet. Jag trodde bättre om Gustaf von Essen (kd) och Lars-Olof Bäckman (m) än så. Om ni tror att det kommer tysta oss i oppositionen så tror ni fel!
Det viktigaste beslutet under gårdagens möte var det om Attendo Cares verksamhet i Heidenstamsområdet. Trots en långa rad påpekanden under flera års tid så har kvalitén i verksamheten inte blivit tillräckligt bra. Kontraktet går ut i maj 2007 och igår beslutade nämnden efter förslag från mig att kontraktet inte ska förlängas. Radio Uppland rapporterar. Men de borgerliga partierna var självklart emot. "Att ställa krav är att bry sig" gäller tydligen inte när det handlar om privata vårdföretag.

Uppdatering fredag kl 17: Även UNT och SVTs ABC rapporterar om äldrenämndens beslut. Expressens uppsalaedition toppar med nyheten.