tisdag, mars 17, 2009

Rysk pressfrihet?


Drivandet med fördomar om Ryssland i mellanakten under Melodifestivalen i lördags var ju fantastiskt rolig. Riktigt vansinnigt blev det dock när man lyssnade på P1 Morgon för en stund sedan. Ryska ambassaden i Stockholm har nämligen gått i taket.

En pressattaché vid ambassaden ansåg att upphovsmännen bakom numret "borde spärras in". Påståendet om att det finns brister i den ryska pressfriheten handlar alltså inte om någon fördom.

3 Comments:

Blogger Lotta said...

Det krävs bara ett litet besök i Moskva för att få alla sina "fördomar" bekräftade - det är ju det som är så jäkla kul! (eller hur man nu ska se det)

10:37  
Anonymous Anonym said...

Frihet - Russian style - definieras lite annorlunda än vi är vana vid. Under sovjettiden definierades begreppet som så att man kunde vara verkligt först när man uppnått en medvetenhet om nödvändighet med en proletariatets diktatur. Åsikter uttryckta utan den medvetenheten var per definition uttryck för att man duperats av kapitalistiska västmakter.

Verklig frihet - Russian style - är alltså liktydigt med åsikter i linje med statsledningens! Häpp!

10:55  
Anonymous Anonym said...

Ja, Johan. Det är en underbar ironi i deras upprördhet.

Instämmer i Fredriks inlägg, det var så det fungerade. Kanske lite skrämmande att det fortfarande verkar vara likadant nu. Vad hänvisas till nu när visionen om proletariatets diktatur försvunnit? Marknadsekonomins eller Putins diktatur? Har inte riktigt "samma" klang .....

;-)

11:33  

Skicka en kommentar

<< Home