fredag, augusti 04, 2006

Partiledarna på Pride

I eftermiddags brakade dom samman i en stor debatt på Stockholm Pride. Partiledarna alltså. Och alla förväntningar uppfylldes. Nils Lundgren var lika förvirrad som vanligt, Fredrik Reinfelt lika bekymrad som alltid, Maud bredde på med extra mycket norrländska och Gudrun Schyman skrek, domderade och gav Leijonborg en rejäl avhyvling. Allt var som vanligt alltså.

Debatten inleddes med att partiledarna fick svara på frågan om hur heteronormativiteten hade påverkat deras liv och respektive parti. Redan här började Nils Lundgren (jl) komma ut på djupt vatten när han i sitt svar passade på att dra lite homofoba skämt som var poppis när han växte upp i Bofors på 40-talet. Fel publik för sådana skämt kan jag säga!

Annars handlade debatten till stor del om vilka lagstiftningsåtgärder som behöver genomföras nästa mandatperiod. Lars Ohly möttes av de största applåderna när han sa att en könsneutral äktenskapslagstiftning är ett gemensamt vallöfte från miljöpartiet, vänsterpartiet och socialdemokraterna.

Eftersom listor är så kul så klämmer vi till med en toppen- och bottenlista över partiledarna

Toppen
1. Maria Wetterstrand (mp), väl påläst, på gott humör och med ett queert partiprogram i bakfickan.
2. Gudrun Schyman (fi), enbart på erfarenhet går Gudrun över scenen som en ångvält och överträffar de flesta andra.
3. Maud Olofsson (c), förvånande men sant. Maud var påläst och framstod plötsligt som hbt-förkämpen nr 1 inom alliansen.

Botten
Göran Hägglund (kd), för en så genom-heteronormativ politik

Diskad
Nils Lundgren (jl), homofoba skämt på en hbt-debatt. Snälla lägg ner junilistan nu, det är bara pinsamt!


Andra bloggar om: , , , , ,