tisdag, oktober 31, 2006

Färre fritidspolitiker, fler högerkommunalråd

Bland det första Uppsalas högerkartell beslutade när dom hade vunnit valet var att antalet politiker skulle minska. Om effekterna av den politiken har både miljöpartiets kommunalråd Niclas Malmberg och vänsterpartiets kommunalråd Ilona Waldau skrivit. En som var desto gladare över denna politik var moderaten Karolin A Johansson.

Även om jag tycker att det är en dålig politik att minska nämndernas storlek så är det ändå inte överraskande att högerpartierna gör detta, det är klassisk moderat kommunpolitik. Mer överraskad blev man istället när högerpartierna igår presenterade sina kommunalråd. I linje med sin tidigare politik borde det ju bli färre kommunalråd, men se det blev det inte. Den senaste mandatperioden har majoriteten haft fem kommunalråd. Detta utökas nu till sex majoritetskommunalråd. Moderaternas inställning om att det är bra med färre politiker gäller tydligen inte när det handlar om deras egna kommunalrådsposter.

Jag ser fram emot att få läsa när Karolin A Johansson (m) bloggar om varför fler högerkommunalråd är bra för demokratin!

Andra bloggar om: , , , , , , , ,