onsdag, oktober 18, 2006

Ska "Årets Flopp 2002" forma Uppsalas hbt-politik?

I våras skrev jag och Helena Leander en debattartikel där vi uttryckte vår oro för hur folkpartiet och de andra högerpartierna i Uppsala hanterade hbt-frågorna. Grunden för denna oro var att folkpartiet i äldrenämnden hade röstat emot en motion från miljöpartiet om en queer socialtjänst. Folkpartiets toppkandidat Karolina Hilding lovade då på QX.se att folkpartiet i Uppsala visst var intresserade av hbt-frågor och skulle kämpa med detta även i framtiden.

Motionen har nu behandlats i fullmäktige och folkpartiet röstade mycket riktigt för motionens förslag, men deras nya allianskamrater i kristdemokraterna och moderaterna sa blankt nej till motionen. Uppsalas moderater och kristdemokrater tyckte att beslutet "att uppdra till samtliga nämnder att öka kunskapen och kompetensen kring de villkor som homo-, bisexuella och transpersoner lever under" var så hemskt att man var tvungen att reservera sig mot det. Hur kan folkpartiet samregera med dessa partier?

En högst berättigad fråga är vem som kommer forma Uppsalas hbt-politik. Är det folkpartisten Karolina Hilding eller är det kristdemokraten Gustav von Essen (nominerad och utsedd till Årets Flopp 2002 av QX.se).

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,