tisdag, oktober 31, 2006

Högerpakten: Alla ska med (utom de äldre)

Högerpakten i Uppsala har presenterat sitt budgetförslag. Ett av de förslag som man skryter mest med är en "utbyggnad" av äldreomsorgen. Under mandatperioden lovar man 60 nya platser i vårdboende, 20 nya platser i demensboende och 48 platser i "trygghetsboende".

Den avgående majoriteten (s, mp och v) planerade för att bygga ungefär 215 nya platser i vård- och demensboenden under mandatperioden 2006-2010. Det borgarna stolterar med är alltså i praktiken en minskning av antalet platser i vård- och demensboenden!

Under flera års tid har högerpartierna i äldrenämnden förfäktat linjen att problemen i äldreomsorgen bara kan lösas genom fler vårdboendeplatser. Senast på valdagen skrev man i Upsala Nya Tidning att "117 gamla står i dag i kö för en omsorgsplats. Äldreomsorgen i Uppsala är ett svek mot många äldre". Att då bara några veckor efter valet lägga fram en budget som innbär en ambitionssänkning på detta område är att svika det förtroende man fått av väljarna.

Dessutom ska ett helt vansinnigt förslag om "garanterad plats i vårdboende" utredas.
Alla köproblem ska lösas och alla över 85 ska få tillgång till vårdboendeplats oavsett behov. För att fixa det så bygger man färre platser än vad den rödgröna majoriteten planerade för. Högerpartier bluffar, igen!

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Tja, de gamla arbetar ju inte - så det är väl egentligen helt i enlighet med moderaternas logik det där. Ättestupan nästa - vi har aldrig haft någon sådan, den är en myt, men nu blir den kanske snart verklighet. Högern har ju en viss förkärlek för gamla myter.

00:04  
Anonymous Anonym said...

Jag undrar hur de skall finansiera detta samtidigt som de skall sänka skatterna? Vet du?

11:04  
Blogger Johan Lundqvist said...

Ja, jag har sett ett första förslag på hur högerpartiernas skattesänkning ska finansieras. Återkommer till detta i ett separat blogginlägg, för det finns mycket att säga om det!

13:59  

Skicka en kommentar

<< Home