onsdag, augusti 09, 2006

"Hbt-personer och andra handikappade"?

Idag behandlade kommunstyrelsen i Uppsala en motion från miljöpartiet om queer socialtjänst. Motionen handlar om socialtjänstens bemötande av hbt-personer. Viktiga frågor tycker vi miljöpartister.

Tyvärr håller moderaterna och kristdemokraterna inte med oss. Niclas Malmberg skriver om vad som hände vid kommunstyrelsens sammanträde. Anser verkligen moderaten Ann-Marie Peterson att hbt-personer är handikappade? Vansinnigt i så fall!

Helena Leander och jag har tidigare skrivit en debattartikel där vi frågat folkpatiet vilken hbt-politik alliansen skulle driva om dom vann valet. Idag är den frågan än mer aktuell!


Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hur illa uttryckt det än var så blir hon slagen av den moderat som jämförde rfsl med ufo- och krukodlarföreningar. Där finns det inte ens utrymme för möjligheten olycklig felsyftning

14:57  
Blogger Johan Lundqvist said...

Ja, det finns alltid grader i galenskapen...

15:06  
Anonymous Anonym said...

Vilken HBT-politik skulle Alliansen driva?

Ja, det är en fråga som vi i LUF frågat oss internt flera gånger. I Allianssamarbetet har det hittills inte diskuterats så mycket hbt-frågor. Troligt är dock att det kommer stå mellan å ena sidan c och fp och å andra sidan kd. Tyvärr.

Traditionellt, om det uttrycket nu kan användas, så får det partiet vars politik på området är den mest framträdande, mest inflytande i det aktuella området.

Fp är det parti som har längst och stoltast tradition av att driva en human hbt-politik. Barbro Westerholm var en bra förebild och drev igenom beslutet om att avskaffa den medicinska sjukdomsstämpeln på homosexualitet. I höst kandiderar hon återigen till Riksdagen.

08:32  
Blogger Johan Lundqvist said...

Visst har folkpartiet och Barbro Westerholm gjort mycket bra i hbt-frågorna historiskt sett. Dock har man ju tappat lite av det de senaste åren. Se bara RFSLs partiundersökning som visade att mp var det parti som, överlägset, drev hbt-frågorna bäst i riksdagen.

Du skriver att det traditionellt sett är det parti vars politik är mest framträdande på området som får mest inflytande. Det låter oroande! För lika framträde som fp:s hbt-vänliga politik varit, lika framträdande har kd:s motstånd mot alla hbt-reformer varit.

Frågan kvarstår; är det fp:s eller kd:s hbt-politik som kommer genomföras om alliansen skulle vinna valet? Ingen som vet, ingen som vet...

09:17  

Skicka en kommentar

<< Home