lördag, september 16, 2006

Det är klart att du ska rösta!

Om ungefär 10 timmar öppnar vallokalerna. Självklart ska du rösta! Tar inte du makten så tar någon annan makten över dig. Världen är vad vi gör den till varje liten stund, den är varken större eller mindre än summan av alla de val vi gör och de beslut vi fattar varje dag i vår vardag. Att köpa ekologisk mjölk påverkar världen, liksom att välja rättvisemärkt kaffe och att lämna bilen hemma lite oftare. I morgon har du dessutom chansen att bestämma vilka som ska styra Sverige de kommande fyra åren.

Vill du har en långsiktigare politik så tycker jag att du ska rösta på miljöpartiet. Det är en röst på en humanare flyktingpolitik, en röst för fler småföretag, en röst för att få bort oljeberoendet och en röst för fler miljöbilar.

Här i Uppsala är en röst på miljöpartiet en röst på jämställda löner, en röst på bättre och billigare kollektivtrafik, en röst på bättre mat i äldreomsorgen och en röst för att bevara stadens parker.

Rösta långsiktigt!


Nu är det hög tid att att sova om jag ska orka med morgondagens valsedelsutdelning. Större delen av dagen kommer jag att tillbringa utanför Vaksalaskolans matsal. Därefter blir det valvaka på Ekocaféet, en av Uppsalas få KRAV-auktoriserade restauranger.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

1 Comments:

Blogger Kim da Costa said...

Jag har redan röstat :)

08:00  

Skicka en kommentar

<< Home