torsdag, september 21, 2006

Nya Mikael Odenberg (m)?

Moderaterna säger att dom har uppgraderat partiet från bara moderaterna till nya moderaterna. Dessvärre så verkar dom ha glömt att uppgradera Mikael Odenberg (m) till nya Mikael Odenberg (m).

City hade nämligen i tisdagens tidning nosat reda på att det finns en majoritet i riksdagen som vill att rösterna i Stockholm stads folkomröstning ska avgöra trängselavgifternas framtid, inte det övriga länets röster. Det är socialdemokraterna, miljöpartiet, vänsterpartiet, centern och några enskilda ledamöter från borgerliga partier som tycker så och alltså har majoritet i riksdagen.

Den nya borgerliga regeringen vill uppenbarligen bortse från stockholmarnas ja till trängselavgifter. Det faktum att regeringen har en majortiet i riksdagen mot sig i denna fråga viftar Mikael Odenberg (m) bort med att "Det krävs ingen aktiv handling från regeringen för att inte få trängselskatt i Stockholm".

Den borgerliga regeringen tänker alltså sitta mer armarna i kors och strunta i riksdagsmajoriteten. När Göran Persson gjorde samma ska var borgarna rasande, men det verkar man ha glömt.

Glädjande nog för oss som gillar trängselavgifterna så finns det en möjlighet som Mikael Odenberg (m) missat: utskottsinitiativ. Riksdagens kan stifta lagar utan att regeringen är med på noterna. Det hände så sent som i våras när riksdagen införde etableringsfrihet för enskilda förskolor genom ett samarbete mellan mp och de borgerliga i riksdagen.

Snälla, kan inte någon uppgradera Mikael Odenberg (m) till nya Mikael Odenberg (m)?


Andra bloggar om: , ,